Standerhejsning, udnævnelse til ungdomsvenlig sejlklub og båddåb.

Roskilde Sejlklub skød officielt sejlsæsonen i gang søndag d. 28. april med standerhejsning.

Formand Normann Sloth bød velkommen. I sin velkomsttale nævnte Normann bl.a., at Havneselskabet har lejet sig ind i Roskilde Sejlklubs klubhus, da Havneselskabets hus skal rives ned.

Derefter var der nyt fra klubbens mange afdelinger (se menuerne ovenfor).

Roskilde sejlklub godkendt som ”Ungdomsvenlig sejlklub”

En repræsentant fra Dansk Sejlunion havde inviteret Spar Nord Roskilde til at overrække diplom for ”Ungdomsvenlig sejlklub”.

Diplomet er et synligt bevis på en særlig anerkendelse af, at klubben har en velfungerende juniorafdeling, som med en meget velorganiseret målrettet indsats laver mange fine aktiviteter for børn og unge.

Klubbens juniorudvalg har hen over vinteren fået sparring fra Dansk Sejlunion til, hvordan arbejdet med klubbens ca. 50 aktive juniorsejlere kan blive endnu mere målrettet og fokuseret.

Overordnet handler det om at skabe sociale og selvstændige unge, der tager medansvar, er målrettede omkring egen indsats og nysgerrige efter at lære og prøve de mange muligheder, der knytter sig til sejlsporten.

Spar Nord Fonden har ydet støtte til Dansk Sejlunion og Roskilde Sejlklubs arbejde frem mod certificeringen som Ungdomsvenlig sejlklub.

Dansk Sejlunion havde inviteret Spar Nord Roskilde til at overrække diplom som et synligt symbol på, at klubben er en ”Ungdomsvenlig sejlklub”.

 

Fra venstre bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion Christian Sparre Hangel, direktør i Spar Nord Roskilde Kasper Bæk, formand for Roskilde Sejlklub Normann Sloth og fra juniorudvalget Birgitte Larsen

Standeren til tops

Og så var det tid til at friske juniorer under formandens fløjten hejsede Roskilde Sejlklubs stander og Dannebrog til tops. Dermed var sæsonen officielt fløjtet i gang.

> Se hele galleriet af flotte foto
 

Båddåb

Klubben har fået mulighed for at indkøbe syv moderne optimistjoller. Jollerne blev døbt af syv friske juniorer, der fik bistand af syv lige så friske seniorer. Jollerne har hver især fået et af dværgenes navne fra eventyret ”Snehvide”.

Klubbens nye joller døbes. Roskilde Sejlklub har investeret i Syv nye optimister for at følge med i den stadig større efterspørgsel fra børn og unge, der vil lære at sejle