Ro kajak i Roskilde Sejlklub

Siden etableringen i år 2003 har Roskilde Sejlklubs kajakafdeling vokset til ca. 130 medlemmer. Klubben råder over stort klubhus, der ligger helt tæt på vandet med adgang til to flydebroer som sikrer, at vi nemt kan sætte i. Ligeledes har vi adgang til et opbevaringsskur til kajakudstyr.

Vores rovand ligger i bunden af én af Danmarks flotteste fjorde. Herfra har vi rig mulighed for, at ro ture ind i vige, rundt om de 30 øer og holme med rigt fugle- og dyreliv. Roskilde Fjord er en del af nationalpark Skjoldungernes land.

Kajak - PC290008.jpg

Aktiviteter

Både sommer og vinter arrangeres dags- og overnatningsture på Roskilde Fjord og til andre steder i Danmark og Sverige. I sommerhalvåret vil der være ugentlige roture på fastsatte hverdage.  Vi har tradition for at have overnatningsture i pinsen et sted i Danmark og en tur til en svensk skærgård sidste weekend i august. Dertil kommer, at vi arrangerer ture med kortere eller længere varsel. Turene annonceres i turkalenderen. Alle ture er inddelt i niveau 1 til 3:

  • niveau 1: nybegyndere
  • niveau 2: øvede roere, som kan ro op til 20 km om dagen
  • niveau 3: roere, som kan ro længere end 20 km i lidt større bølger

Du kan følge med i turkalenderen ved at kigge på kajakafdelingens website.
For at deltage, skal du oprette dig som bruger på kajakafdelings website (se menupunkt ”Link til kajak-websitet”).

Pensionistgruppen ror hver torsdag kl. 10.00 både sommer og vinter.

I vinterhalvåret mødes vi første torsdag i måneden kl. 19:30 til klubaften. Ved klubmødet har vi foredrag og hygge over en kop kaffe.

I marts og april er der ture i svømmehallen, hvor klubbens kajakker medbringes og der øves redningsøvelser og rulleøvelser.

I sommerhalvåret mødes vi hver tirsdag kl 18:00 til en rotur med afsluttende rulleøvelser. Undervejs på turen kan der forekomme øvelser, hvor teknik og styretag repeteres. Alle kan deltage uanset niveau. Der vil som regel altid være mindst én erfaren kajakinstruktør, som deltager. Har du tekniske færdigheder, du ønsker styrket, vil du kunne få vejledning.

Kajakaktiviteter

Kalender