STORT tillykke med særpris som rollemodel til Nikolaj Borch. Og hæder til de tre elitesejlere fra Roskilde Sejlklub der har vundet internationale priser i 2019.

På dette års Idrætsfest Roskilde Idrætsunion blev Nikolaj overrasket da han blev kaldt på scenen for at modtage  Spar Nords fornemme pris som rollemodel.

Prisen tildeles til en ung idrætsudøver (under 25 år), som er under uddannelse.

Ved udvælgelsen lægges der vægt på, at idrætsudøveren:

* prioriterer det at tage en ungdomsuddannelse
* altid går forrest – med et godt smil og en positiv indgangsvinkel
* har empati og humor

kort sagt – er en rollemodel i sin forening og på sin skole, ved at vise uovertruffen positiv omgangsform overfor kammerater og trænere.

Prisen er på 10.000 kr.

> Vores indstilling og flere foto nederst på siden

 

 

Nikolaj måtte på scenen igen sammen med bror Jeppe Borch og Nikolai Rasmussen.

De tre Roskilde sejlere har haft et forrygende flot år med mange medaljer både nationalt og internationalt. Team Borch Matchrace startede sæsonen som nr. 77 på verdensranglisten og sluttede på en flot 13 plads. Samtidig har de alle været med til at sikre at Roskilde Sejlklub er rykket op i første division i Sejlsportsligaen

Teamet har ambitiøse planer for 2020 så det bliver spændende at følge dem.

 “Roskilde Sejlklub har været en kæmpe støtte for, at vi har kunne udvikle os som sejlere, både ved finansiel støtte, men ligeledes har muligheden for at træne i klubbens J-22 og J-80 gjort at vi kan konkurrere på højt niveau”
Jepper Borch

 

 

 


Nikolaj som rollemodel – Roskilde Sejlklubs indstilling:

Nikolaj er 18 år og bor, går i skole og sejler i Roskilde. Han er en yderst kompetent sejler på internationalt niveau, og han har en bred erfaring og viden inden for sejlsport og træning, hvilket han også arbejder for at bringe videre til nye sejlere, når han underviser de yngste begyndere i Roskilde Sejlklub. Som koordinerende træner har Nikolaj gået foran og har ydet en fantastisk indsats for at få et rekordstort antal nye sejlere på vandet i sejlklubben de sidste par år.

Som elev på Roskilde Katedralskole i 2.g er Nikolaj en del af en aktiv bioteknologi-klasse, en af de ”hårde” naturvidenskabelige studieretninger, men samtidig en klasse der har overskud til at arbejde på og for skolen når der er behov for det. Klassen møder gerne tidligt om morgenen for at gøre klar til de større arrangementer, et engagement, som er med til at finansiere studieturen

Nikolaj forstår at skabe god balance mellem at være et afslappet ungt menneske i et moderne samfund, en god klassekammerat, en ambitiøs studerende, konkurrence-menneske, træner og rollemodel for de yngste, på en måde så han er respekteret alle steder og har opbygget et kæmpe netværk, både lokalt og nationalt, som han vil kunne trække på og have glæde af i sit virke fremover.