Roskilde Havneselskab afholdt onsdag den 26. august 2020 generalforsamling, hvor det væsentligste punkt var et forslag om udvidelse af Roskilde Havn med 110 pladser.

Forskellige interesser og holdninger til en eventuel havneudvidelse betød, at der var et stort fremmøde på ca. 170 andelshavere til generalforsamlingen.

Formand for sejlklubben Normann Sloth fremførte bestyrelsens bekymring over især det knæk på den del af planen, der er markeret med en rød cirkel i illustrationen nedenfor.

Sejlklubbens broer bliver lukket inde, så vores juniorer, sejlerskole og kajakker får vanskeligere ud- og indsejlingsforhold i havnen.

Vi havde derfor argumenteret for og  håbet, at det konkret udformede forslag blev underkendt på generalforsamlingen, hvorefter der så kunne udarbejdes et nyt forslag i dialog med sejlklubbens brugere.

Vurderingen fra Havneselskabet er, at den fremlagte plan ikke kan ændres på grund af en tidligere godkendelse fra Kystdirektoratet. Derfor ønskede Havneselskabet ikke justeringer og ændringer.

Havneselskabets fremlagte udvidelsesforslag blev sat til afstemning, og blev vedtaget med stemmerne 105 for og 56 i mod.

Havneselskabets bestyrelse gav udtryk for, at bestyrelsen ikke tidligere havde set de problemer, som sejlklubben fremlagde, og lovede at forsøge at justere havneudvidelsen, bl.a. ved at sløjfe pladserne markeret med 1 i illustrationen nedenfor og sørge for, at pladserne markeret med 2 fortrinsvis bliver til mindre både.

Sejlklubben har nu en aftale med havneselskabet om at indgå i dialog om, hvordan vi bedst får den vedtagne udvidelse gennemført til det fælles bedste.

Haveudvidelse illustration

De røde streger er markeringer af den nye havneudvidelse. De gule havneområder markerer områder, der ikke var tegnet med i Havneselskabets femlagte skitse til havneudvidelsen.