Kære sejler

Hvis du har lyst til at udfordre dig selv og videreudvikle dine sejladsevner sammen med andre ligesindede, så er Roskilde Sejlklubs videregående sejlads/kapsejladstræning måske noget for dig.

Denne træning er for dem som har erfaring med sejlads. Det kan være du har bestået duelighedsprøvens praktiske sejladsdel, har sejlet som skipper eller gast i kapsejladser eller har et par års erfaring fra tursejlads.

Træningen foregår som udgangspunkt i klubbens fire J80’ere.

Vi mødes ved J 80’erne hver onsdag kl 17:30 og sejler til ca 20:00, hvorefter der rigges af.

Bagefter kan vi snakke momenter fra dagens træning igennem over en sodavand eller øl på sejlklubbens terrasse.

Som udgangspunkt er det tænkt, at træningen skal gøre deltagerne rustede til:

  • at deltage i egen båd med besætning til klubbens onsdags kapsejladser
  • at deltage i klubbens matchrace center hvor der også sejles i J/80’er

Men en anden mulighed er selvfølgelig at fortsætte kapsejlads træningen yderligere år.

Indholdet af træningen vil afhænge af deltagerens ønsker og niveau. Men som udgangspunkt er fokus på trim, bådhåndtering og taktik.

Der sejles 3-4 personer i hver J80’er hvor rollerne byttes rundt løbende, så alle får mulighed for at dygtiggøre sig i alle facetter af kapsejlads. Der sejles med timet start, udlagt bane og asymmetrisk spiler på læns.

Angående Covidsituationen så er der er fra Dansk Sejlunions side vedtaget retningslinjer som vi skal respektere herunder afstand krav. https://dansksejlunion.dk/corona#kapsejlads

Brug af J/80’er kræver medlemskab af Roskilde Sejlklub (som for senior koster 1230 kr. i 2021) samt tilmelding til J/80 afdeling (1600 kr.). Desuden er der krav om hyggelig deltagelse i vedligehold af bådene sammen med klubbens andre brugere.

For yderligere information samt tilmelding, kontakt:

Morten Rytter, morten.rytter@gmail.com, tlf.: 2072866