Lørdag d. 5. nov. afholdt Roskilde Sejlklub Match Race stævne med mange spændende sejladser. Med 8 besætninger af 4 personer + besætning på dommerbåden og 2 umpire (dommere) var der en masse folk på vandet på samme tid som oversteg kapaciteten af Livie. Heldigvis var Kutlingen kommet til hjælp og den fungerede perfekt som tilskuerbåd på den ret flade fjord.
Vinden var god med omkring de 5-7 ms med enkelte pust omkring de 10ms.
Ifølge umpirerne (og os deltagere) blev der sejlet flot Matchrace med en masse spændende sejladser.
Sejladserne blev afviklet i klubbens J80′
Der var en kompliceret tie i den ene pulje da 3 af 4 besætninger havde samme antal vundne matcher. Det satte gang i et studie af sejlads betingelserne og regler før det kunne bestemmes hved der skulle sejle i hvilke af de efterfølgende sejladser.

Der blev uddelt en håndfuld straffe på dagen. Bl.a. da der pga hensynet til bådene og grejet kun måtte sættes bovspryd i umiddelbar forbindelse med sætning og bjærgning af den asymetriske spiler og nedtagning af spileren kun måtte foregå i læ side.

Bådene sejlede perfekt efter de alle er blevet renoverede over sommeren. Eneste problem var at en af bådene manglede et spilhåndtag så det blev besluttet at ingen måtte bruge spil håndtag for at udjævne ulempen med det manglende spilhåndtag. En beslutning som favoriserede de fysik stærkere besætninger. En detalje som vi sørger for at have udbedret til næste stævne.
Sidste sejlads sluttede samtidig med at solen var på vej ned ved 16:30 tiden så de sidste nedpakninger af både foregik under lysene fra mobil telefonerne.
Efter en fin orientering fra dommerteamet i klubhuset  og en enkelt sodavand eller øl til alle, sluttede vi dagen af med præmie overrækkelse.
Resultater

1: Matias Rossing

2: Jan Ølholm Mortensen

3: Morten Rytter

4: Helena Gustavs Formgren

5: Kristine Mauritzen

6: Morten Munch

7: Anders Knudsen

8: Anders Liebst