Roskilde Sejlklub vinder Danmarksmesterskabet for klubhold

Nikolaj Borch, Jeppe Borch, Thor Malthe Andersen og Gustav Wantzin
Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen

For anden gang på 3 år kan Roskilde Sejlklub stille med Danmarks bedste sejlsports-hold. De nye danmarksmestre er fundet efter, at der er sejlet i alt 4 stævner hen over sæsonen.

Og i år er Roskildes samlede sejr endnu mere overbevisende, fordi de faktisk vandt samtlige 4 stævner. Roskildes hold har i år bestået af Jeppe Borch, rorsmand, og en besætning bestående af Nikolaj Borch, Matias Rossing, Gustav Wantzin, Thor Malthe Andersen og August Dornonville De La Cour.

At Roskildes hold er i en klasse for sig selv herhjemme skyldes, at de udover liga-sejlads også sejler meget andet på allerhøjeste plan.

Rorsmand Jeppe og resten af besætningen sejler også matchrace, hvor de for tiden er regerende danmarksmestre og nr. 2 på verdensranglisten.

Nikolaj Borch er desuden på det danske udviklingslandshold i sejlsport, og træner hen imod at kvalificere sig til OL i Paris i 2024 i Laser-jolle.

Matias Rossing er en meget efterspurgt og talentfuld forgast også på større både, og deltager i de store havkapsejladser over det meste af Europa.

Og endelig sejler Thor som fast mand på en af Danmarks største og hurtigste havkapsejladsbåde VO70’eren Trifork, en forhenværende Jorden Rundt deltager.

Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen i Danmark er en turnering, hvor klubhold sejler mod hinanden ved 4 stævner fordelt over sæsonen.

Formatet i den bedste division er at 21 hold sejler mod hinanden ved 4 stævner. Der konkurreres i 7 ens både, der stilles til rådighed af ligaen, så 7 hold sejler mod hinanden ad gangen.

Efter hver sejlads skifter holdene med hinanden, så 7 andre hold sejler den næste sejlads og så videre. Efter 3 sejladser, har hvert hold så været i aktion én gang.

På en typisk stævneweekend kan der sejles op mod 45 sejladser, og det betyder, at hvert hold får sejlet 15 sejladser. Vinderen af stævnet er det hold, der får færrest point. I den danske 1. division er der i år 18 klubber repræsenteret plus 2 kvindehold og et ungdomshold. Når sæsonen er færdig rykker de 4 dårligst placerede hold ned, og erstattes af 4 hold fra 2. division.

Jeppe Borch siger i den forbindelse i et interview til Sejlsportsligaen, at ”vi har trænet intenst som hold de seneste par år. Så det er fedt at se det bære frugt med fire stævnesejre i år under meget forskellige vindforhold. Vi er stolte af at kunne kalde os Danmarks Bedste Sejlklub 2023.”

Jeppe har også nogle roser at uddele til Lemvig, der stod for weekendens stævne: ”Det er helt utroligt, at denne lille vestjyske by formåede at samle mange tusinde mennesker omkring havnepromenaden i weekenden. Det var uden tvivl tilskuerrekord i denne sæson i Sejlsportsligaen. Det sælger sejlsporten og glæden ved at sejle på en rigtig fed måde.”