Store ambitioner for 2019

Et af Roskilde Sejlklubs Match Race-hold har for alvor fået internationalt gennembrud i sæsonen 2018 med en sølvmedalje til Ungdoms EM i Match Race og bronze ved sejlsportens Champions League.

Holdet, der har repræsenterede Roskilde sejlklub, var skipper Jeppe Borch og gasterne Nikolai Rasmussen, William Rugolo, Amanda Uldal og Nikolaj Borch. Ved standernedhalingen i november 2018 fik de overrakt Roskilde sejlklubs pris for godt sømandskab.

Teamet har fået blod på tanden. I sæsonen 2019ner der store planer på tegnebrættet. Deltagelse i Ungdoms VM og EM i Match Race i henholdsvis Italien og Rusland er sæsonmålsætningerne for 2019. Derudover er der stævner i Sverige og Polen på sejlkalenderen.

Store ambitioner kræver mange forberedelser også inden sæsonen. Især finansiering er yderst vigtig for at kunne udleve drømmene om mange rejsedage og store stævner i udlandet. Teamet kommer blandt andet derfor til at benytte deres kompetencer indenfor sejlsport til at agerer som skippere til firmaevents i sejlklubbens J-22 og J-80 både. Teamet har trænet hele vinteren for at være klar til sæson 2019.

Tidligere nævnte sejlere var for deres præstationer i 2018 til Roskilde Sports Galla, hvor medaljetagende roskildensere ved internationale mesterskaber blev hyldet. Fra Roskilde sejlklub deltog ligeledes Morten Nielsen, Niels Henrik Borch og Claus Rossing for deres bronzemedalje til Nordisk Mesterskab i H-båd.