Roskilde Sejlklub var en meget stor del af Erik´s liv og han har gennem sit lange medlemskab (over 70 år) været et særdeles aktiv medlem af klubben og har haft mange hverv bl.a. som Pladsmand, ansvar for Bro og Plads, Farvandsafmærkningen.

I flere perioder var han medlem af klubbens bestyrelse og i en lang periode var han formand for kapsejladsudvalget.
Som tak for sin store indsats for Roskilde Sejlklub blev Erik udnævnt til æresmedlem

Erik var et ordensmenneske og et menneske der udviste stor tillid og så var han lystsejler om en hals. Roskilde Fjord var nok det sted han elskede mest.
Men Erik var altid klar når der skulle sejles. Hvad enten det var en tur i Kattinge Vig, Sjælland Rundt eller der skulle sejles en båd hjem fra USA over Atlanten eller en fra Sydfrankrig.

Erik var et af de medlemmer der selv byggede sin egen Folkebåd og i den sejlede han mange kapsejladser. Men efterhånden som dåbsattesten blev ”gulligere” blev kravet til komforten større og det blev til en del sejlbåde som i en periode havde Erik som skipper.

Det var i Kapsejladsudvalget, at jeg og Ellinor lærte Erik og Ragnhild at kende.
Erik lærte mig at sejle og vi blev rigtige gode venner. Det blev til mange gode sejladser og sejlminder.
Når der blev kastet anker ved det store frokostbord i Kattinge Vig og maden (med tilbehør) skulle indtages kunne stemningen godt blive lidt høj. Især blandt vores hustruer.
Ragnhild og Ellinor var eksperter i at fortælle hinanden, hvor meget af bådene vi mandfolk ejede. Når vi sejlede hjem ejede vi kun rorpinden. Og det var kun fordi vi havde den i hånden.
Erik elskede sit skiv, mad, Ragnhild, sine tøser og sine børnebørn. (ikke nødvendigvis i den rækkefølge)

Tak for venskabet og sejlturene.

Æret være Eriks minde.

 

                                                                                       Ole Bøgild