Roskilde Sejlklub har indstiller Claus Rossing til årets frivillighedspris.

En person du stort set altid møder ved Roskilde Sejlklub, er Claus Rossing for han er utrættelig i gang med frivilligt arbejde til glæde for især de yngste sejlere.

Som medlem af klubbens juniorudvalg har Claus ydet en kæmpe indsats for at Roskilde sejlklub er lykkedes med at få udviklet en aktiv klub for de unge. juniorafdelingen består i dag af 75 aktive engagerede unge i alderen 7-20 år.

Claus har ydet en stor indsats der har resulteret i at Roskilde Sejlklub i 2019 af Dansk Sejlunion er blevet godkendt som ”Ungdomsvenlig Sejlklub”
Dette er en særlig anerkendelse af, at klubben har en yderst velfungerende juniorafdeling, som med en meget velorganiseret målrettet indsats laver mange fine aktiviteter for børn og unge.

Claus:

  • har sørget for den løbende vedligeholdelse af klubbens materiel. Claus yder mange frivillige timer med at reparere klubbens følgebåde, joller mm til glæde for de unge og andre af klubbens medlemmer.
  • yder en stor frivillig indsats for at indkøbe og transportere nye både og andet grej hjem til klubben. Claus har bidraget væsentligt til at klubben er lykkedes med og godt på vej med at forny og modernisere klubbens båd-park.
  • med succes formår at navigere i og sprede sejlerglæde og engagement når unge sejlere, trænere og forældre mødes flere gange om ugen
  • har taget initiativ til og stået for det praktiske arbejde med at få omdannet og indrettet et aktivitetsrum hvor unge og andre klubmedlemmer kan klargøre både, reparere sejl og andet hen over vinteren.
  • tager initiativer til samarbejder imellem ungdomsafdelingerne i kredsens sejlklubber, hvilket bl.a. betyder at sejlere fra andre klubber kommer til Roskilde for at træne hen over vinteren
  • som aktiv kapsejler og med mange års erfaring med stævnedeltagelse formår at lære fra sig og inspirere de unge til at tage del i de mange stævner der afholdes landet over.

Med denne begrundelse har vi indstillet Claus til årets frivillighedspris i Roskilde Kommune. Der er rigtig mange lokale organisationer med frivillige der yder en kæmpe indsats, så Claus og vores juniorarbejde vil blive vurderet relateret til disse..