RS1905 i køkkensamarbejde med Sagafjord

Af Sven Scharling

Menuen er stadig under udvikling og p.t. hemmelig. Formanden er her mundskænk for noget der rimer på taske og hav :-)

Nej, der er ikke tale om at sørøvere har erobret Roskilde Sejlklubs køkken, selvom man godt kunne fristes til at tro det, når man betragter chefkokkens skæg og tatoveringer. Det er derimod en enestående dygtig og meget anerkendt kok, uddannet i Michelin restauranter, der er i færd med at udvikle næste sæsons menu på Sagafjord. Hassan Chour hedder han og han assisteres af den yngre kok Mikkel Porsing fra Silkeborg. Sagafjord har tydeligvis sat kursen efter et højt niveau for madoplevelsen ombord.

Medlemmer af Roskilde Sejlklub, der har lagt vejen forbi klubhuset, har sikkert undret sig over de kulinariske aktiviteter i klubbens køkken. Det er der ikke noget at sige til, for det, man er vidne til, er et usædvanligt samarbejde mellem vores klub og restaurantsskibet Sagafjord. De har manglet et sted at eksperimentere med næste sæsons menuer, nu Sagafjord er sejlet væk til forårsklargøring, og ved inspireret ideudvikling mellem formand Normann og Sagafjords direktør Lars Nordman, (de nordmænd kan et eller andet), har Sagafjord lånt vores køkken mod at installere nogle fine, permanente køkkenfaciliteter, som ellers ville være meget kostbare for klubben at anskaffe.

 

Kokken Hassan kalder jo på nysgerrigheden, og han er i sig selv en god historie. Det viser sig, at Hassan er født i Beirut i Libanon for 43 år siden og flygtede til Danmark i 1990 under borgerkrigen i sit land sammen med sin far, mor, bror og 3 søstre. De bosatte sig i Holbæk, og han synes, Danmark og Holbæk tog godt imod ham og familien. Den dengang 10-årige Hassan kom i dansk skole og gymnasium, og var nogle år om at finde den helt rigtige kompasretning i kraft af kokkekarrieren, som i virkeligheden er en familietradition, for hans mor er en dygtig kok, der var ”kogekone” hjemme i Libanon, hvilket får Hassans øjne til at funkle ved tanken om moderens Nordlibanesiske simreretter.

Det libanesiske køkken er en enestående blanding af inspiration fra alle de imperier, der i tidens løb har regeret landet. Men det Hassan sigter efter med Sagafjords menuer er Nyt Nordisk Køkken. Han er ambitiøs og eksperimenterende og går op i at arbejde med kemien i maden, og er bl.a. tilknyttet kokkekonkurrencen Bocuse d’Or, hvor han den næste måneds tid ved siden af sit udviklingsarbejde i vores klub skal bistå træningen af et af de danske hold til den store konkurrence, som godt kan betegnes som verdensmesterskaberne i kokkekunst. Hassan er single, en flot, veltrænet fyr med udpræget humor og selvironi, og vi har lovet at reklamere lidt for ham, for hans mor mener, at nu må det snart være på tide, at han stifter familie.

Mikkel  assisterende kok og Hassan udvikler på menu til Sagafjord

Sejlklubben vender tilbage med mere om kokkeriet i klubben, for vi har nogle ideer til at udnytte de kulinariske muligheder til glæde for medlemmerne, nu vi har en stor kok i køkkenet.