Onsdag den 13. september var sidste kapsejlads i eftersommerens dyster på havet udenfor Roskilde og Veddelev.

Vi afholder jo fælles kapsejladser med Veddelev-folkene. Vejret var friskt med rigeligt med vind, så alle fik skumsprøjt og konkurrence som håbet.

Der blev indkøbt 120 pølser og de blev alle fortæret af de sultne besætninger, hjemvendt efter aftenens kamp mod elementerne og hinanden. Så vi kan regne ud, at der må have været omkring 55 sømænd- og kvinder til stede ved præmieoverrækkelsen og måltidet. Min kone havde frarådet mig at spise flere af de påståede usunde grillpølser, som jo lissom er standardspisen i forbindelse med kapsejlads. Men man kan ikke komme udenom, at der er tale om et sublimt måltid med sennep og ketchup og brød med en gennemtrængende og uovertruffen umamismag. Uffe Clemmensen var grillmester og kunne have haft en fin karriere som pølsemand.

På billederne nedenfor fra højtideligheden ses vinderne af fotokonkurrencen. De modtager her hver et gavekort generøst skænket af Bauhaus på 500 kr. hver.

Herefter ses dommerteamet, som er de glade modtagere af en mindre sum indsamlet blandt kapsejladsdeltagerne til en glad aften i byen. (En del af bådene havde nu glemt at bidrage, men det husker de næste gang!) Vi er taknemmelige over dommerteamets uselviske indsats på dommerbåden og imponerede over deres tempofyldte præcision med signalhorn og flag og knivskarpe resultatudregninger.

Sidst men ikke mindst kommer billederne af skipperne på de vindende både, der modtager deres præmier. En af vinderbådene, Fru Larsen, er her portrætteret med hele sin vejrbidte besætning og med skipperen, Normann i midten. Karakteristisk nok var Normann noget skuffet over, at Fru Larsen kun vandt 5 ud af de 6 sejladser. Han havde satset på fuldt hus.